Chimera Ékszer

Fülbelövés

A Fülbelövésről.......

1. Fülbelövés vagy füllyukasztás tűvel?


Az utóbbi időben ugyan csökkenő számban, de még így is elég gyakran ajánlják fel a szülőknek, hogy gyermekük fülét még a kórházban vagy nem sokkal a hazamenetel után átszúrják egy speciális tűvel. Ennek számos hátránya van. A belövéshez képest sokkal időigényesebb, hosszabb időn keresztül van kitéve a fájdalomnak a kisgyermek, és ráadásul a frissen "sérült" fülön még a fülbevalót is át kell gyömöszölni, ami pont olyan fájdalmas, mint maga a szúrás. Átszúrás után a fül gyakran vérzik és begyullad. Gyakran előfordul, hogy az eljárás pontatlansága miatt, meg kell ismételni a szúrást, mert nem lesz egyforma a két fülön.
 Ezzel szemben a pisztoly egy pillanat alatt helyezi el a fülbevalót a fülben, amihez az eljárás után közvetlenül hozzá sem kell nyúlni, a fülbevaló végét is a belövő-pisztoly applikálja. 

2. Mikor lyukasszuk ki a gyerek fülét?

Már újszülött kortól biztonságosan alkalmazható az eljárás, de mi inkább három hónapos kortól ajánljuk a fülbelövést. Érdemes vagy 1 éves kor alatt  elvégeztetni a fülkilyukasztását vagy 3-4 éves kor után (egyéntől függő). A kettő között igen izgágák a  gyermekek és még nehezen értik meg az eljárást, ezért számukra ijesztő lehet!

3.Csak kislányoknak lehet?

Nem! Kínálatunkban, színben fiúknak is megfelelő választékot tartunk. A lányok általában mindkét fülükben, míg a fiúk általában csak egyik fülükben hordanak fülbevalót.

5. Nem fog fájni?

Saját tapasztalatom alapján a fülbelövés nem fáj. Egy pillanat alatt kerül a fülbe az ékszer, mely után  esetlek zsibbadó érzés lehet. Mindemellett persze fontos megjegyezni, hogy mindenkinek más és más  a fájdalomtűrő képessége!


8. Miért nem megfelelő az ékszerboltokban kapható arany vagy ezüst fülbevaló?

A fent említett nemesfémekre a lakosság 25%-a érzékeny. Fülbevalónál ez az érzékenység fájdalmas gyulladásban, gennyesedésben, kiütésekben mutatkozhat meg. A belövős fülbevalók között megtalálhatóak arany illetve ezüstözött ékszerek is, melyekből a nikkelt teljesen kihagyták, így biztonságosabban viselhető a többi futatott ékszerhez képest.

9. Fülbelövés kezelése!

  • A fülbelövés gyógyulási ideje kb 3-4 hét. Kérjük, hogy ez idő alatt tartsa be az alábbiakban felsorolt tanácsokat!
  • Az ékszer környékét tartsa tisztán, óvja azt a fizikai behatásoktól (rántás, ütődés)!
  • A gyógyulási idő alatt ne vegye ki, ne cserélje ki az ékszert!
  • A fülbevalót a gyógyulási idő alatt forgatni szükséges.
  • Ne használjon az utókezeléshez alkohol tartalmú készítményt!
  • Kenje be a fülbevaló környékét annak teljes gyógyulásáig napi 2-3 alkalommal az erre javasolt utókezelő géllel!
  • Napi 10-15 perc kamilla teás borogatás elősegíti a gyógyulást.
  • Ha a már meggyógyult fülbevalót megrántja, beleakad vele valamibe és ettől az begyullad, újra kezdje el az előbbiekben leírt kezelést!
  • Gyógyulással kapcsolatos kérdés vagy rendellenesség esetén azonnal kérje segítségünket telefonon vagy személyesen!
A fülbelövés ára: 5000 Ft/pár


Amennyiben kérdéseire nem talált választ tegye fel e-mailben vagy telefonon, készséggel állunk rendelkezésére!