Chimera Ékszer

Kapcsolat / Magunkról

LÉRHETŐSÉGEINK

Cím: 3300 Eger, Szent János u. 14.
Tel: +3636414080 
Mobil: +36304829000
E-mail: info@chimeraekszer.hu

Nyitvatartási idő:
Hétfő-Péntek: 9.00 - 17.30
Szombat: 9.00 - 13.00
Vasárnap: zárva


Köszöntünk weboldalunkon! 

Mit is írhatnék magunkról. Állítólag az a jó bemutatkozás, ami rövid, lényegretörő és bizalomgerjesztő.

Nehéz röviden írni, mert a Chimera ékszerüzlet 30 éves múltra tekint vissza és Édesanyám öröksége. 21 éves koromban vettem át a vállalkozás irányítását és 5 éve feleségemmel közösen egyengetjük útját. Büszkék vagyunk arra, hogy a kisváros egyik legrégebbi üzletét, a belvárosi Chimera Ékszerüzletet minden egri ismeri és szereti, hogy gyönyörű arany és ezüst ékszereink ill. hatalmas árukészletünk bárhol a világban megállná a helyét. A térség egyik legnagyobb (ha nem a legnagyobb) karika- és eljegyzési gyűrű választékával rendelkezünk, és nálunk nincs katalógus. Minden igazi, valódi és mi magunk is azok vagyunk. Emberek, kollégák, barátok, esendők ...de egy a célunk, hogy hozzánk mindenki szívesen jöjjön. Vásárlók, nézelődők, webshop látogátok, és mi magunk is, hiszen ez a második otthonunk. „AKI BETÉR HOZZÁNK, JÓ ÉLMÉNNYEL TÁVOZZON”

Beszélgetés Nagy Olivérrel 

(Az alábbi interjúért köszönet Tóth Beátának és az Egri Magazinnak.)
Megjelenés helye, ideje: Egri Magazin, 2014 június 

Nagy Olivér az a fiatal egri vállalkozó, aki 28 éves kora ellenére, kellő alázattal bír az üzleti élet iránt, megfelelő egyensúlyt tart a munka és a magánélet között, illetve időt szentel a kikapcsolódásnak is. A fiatal ékszerbolt tulajdonos 7 éve foglakozik belvárosi üzletével, a Chimera Ékszerbolttal.

Fiatal korod ellenére 7 éve vagy jelen Eger üzleti életében. Hogy indult a pályád?

2007-ben még ide jártam az Eszterházy Károly Főiskolára, programtervező informatikusnak tanultam. Sajnos év közben elveszítettem édesanyámat, aki már tizenöt éve vezette ezt az üzletet. Akkor voltam huszonegy éves, lehet mondani, hogy szinte gyerek fejjel kellett átvennem az ékszerboltot, és ellátnom azokat a feladatokat, melyeket édesanyám látott el. Nagyon nehéz időszak volt ez számomra, de minden tőlem telhetőt megtettem hogy továbbra is működjön az üzlet.

Programtervező informatikusból, ékszerbolt tulajdonos lettél. Elég mélyvíz lehetett, hiszen nem is foglalkoztál addig ékszerekkel. Hogyan tudtad megoldani?

Tényleg mélyvíz volt, hiszen fogalmam sem volt mit és hogyan kell csinálni. Sokat köszönhetek az akkor ott dolgozóknak. Rengeteget tanultam tőlük, hiszen ők már tízen éve voltak a szakmában. Elvégeztem a becsüs képzést, nagyon akartam ezt csinálni, és nagyon beleástam magam, azért hogy mindent megtanuljak. Édesapám is vállalkozó, tehát ő is tudott tanácsokat adni.  Az üzletnek kiépült vevőköre volt, jó kis csapattal, jó partnerekkel működött, ez nagy könnyebbséget jelentett, de így is akadt kihívás bőven. Idővel rájöttem, hogy nem is áll tőlem olyan messze a kereskedelem, és hogy van egy kis érzékem is hozzá, egyre jobban élveztem, és már nem csak szinten szerettem volna tartani az ékszerüzletet, hanem fejleszteni is.

Elárulsz néhány marketing trükköt, ami sikert aratott?

Nem vagyok nagy marketingguru, kollegákkal és a párommal közösen ötletelünk.  Egyet azért kiemelnék, hiszen a karácsonyi akciónk már több éve sikeres. Decembertől ahány nap van karácsonyig, annyi százalék kedvezményt kapnak a vásárlók. Ötlet van bőven, de nem mindent valósítok meg belőle, bevallom, lehet egy kis félsz is van bennem.

Mit gondolsz, milyen véleménnyel vannak a vásárlók az ékszerboltról?

A  visszajelzések azt mutatják, hogy pozitív. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy ha valaki felkeres bennünket, függetlenül attól, hogy vásárol vagy sem, nagyon odafigyelünk rá és tanácsokkal látjuk el. 7 év után is ugyanolyan lelkesedéssel csapok bele mindenbe, és törődöm az ügyfelekkel, mint az elején. A célom az, hogy bárki, aki betér hozzánk jó élménnyel távozzon. Ha vásárolt, legyen maximálisan elégedett, ha nem, érezze, hogy törekszünk megtalálni a számára tökéletes ékszert, és visszavárjuk.  

Mit jelent számodra a munka? Mennyire próbálsz egyensúlyt teremteni a család és a munka között?

Maximálisan! Számomra egy munkanap addig tart, ameddig a munkaidő. Természetesen, ha egyedül vagyok, mindig gondolkozom, agyalok, hogy hogyan lehetne még jobb az üzlet, olvasgatok, a neten nézelődöm, de arra törekszem hogy megtartsam az egyensúlyt az életemben. Ha a szeretteimmel töltöm az időt, csak rájuk koncentrálok, ha a barátaimmal, csak velük foglalkozom és nem a munka a téma. Mivel sokat utazom és ingázok Budapest és Eger között, van időm gondolkodni az üzleten, a társaságomat nem „untatom” ezzel. 

Milyen hobbijaid vannak, amik kikapcsolnak és amiktől ellazulsz?

Szeretem a sportot, régebben nagyon sokfélét kipróbáltam. Most viszont már más jellegűek tetszenek, pl. az autósport. Van egy sportautóm, amit nagy becsben őrzök. Továbbá szeretek utazni, világot látni. Amikor pénzem és időm engedi külföldre utazom, ott igazán ki tudok kapcsolni. Mindig elgondolkodom az ország sajátosságain, próbálom beleképzelni magam az adott kultúrába, elképzelni ott az ékszerüzletet. Jó ötleteket merítek, és általában utazás közben születnek meg a nagy világmegváltó terveim.

Említetted, hogy sokat ingázol Budapest és Eger között. Szeretnél majd arrafelé is terjeszkedni?

Budapestre árubeszerzés és ékszerkészítés miatt, illetve a páromhoz járok, mert ő ott dolgozik. A hétvégét néha ott töltjük, néha Egerben, mindkettőnek megvan a szépsége.  Nagyon más a két város, de szeretjük mindkettőt. Szívesen nyitnék Budapest felé is de ez inkább hosszú távú terv. Középtávon másban gondolkozom. 

Mik a terveid a jövőre nézve?

Szeretnék egy tágasabb, szebb üzletet, hogy presztízst adjak ennek az ékszerboltnak. Továbbá online terjeszkedést tervezek, hogy bárhonnan elérhessenek minket. De egyelőre erről csak ennyit árulok el. Természetesen a célom egy szép család is.

 A CÉGNÉV EREDETE


A Chimera 2001 Kft. a görög mondavilág szörnyalakjáról, egy oroszlánról kapta a nevét, melynek törzséből tüzet okádó kecskefő mered ki, farka pedig kígyó.  Typhaón és Echidna szörnyszülött lányának mítosza hasonló a többi szörnyalak mondájához. A gigászok és egyéb szörnyek hiába törnek az égiek ellen, végül mindig kudarcot vallanak. Így történt ez a félelmetes Chimera esetében is.  Lobatés király parancsára, kinek országát pusztította el, Bellerophón támadt rá istenlovon, Pégasoson. Bellerophón lándzsája helyére ólmot erősített, lovával magasra ugrott, és az ólomdarabot a tüzet okádó kecske torkába hajította, mely megolvadt, és az állatot megölte.

Későkori görög és római írók és költők Chimerát az alvilágnak szörnyei közé helyezik. Az ókornak több ránk maradt Chimera alkotásai között legszebb a firenzei etruszk múzeumban őrzött, régente etruszknak tartott, de kiváló görög művésztől eredő, bronzból készült, úgy nevezett arezzoi vagy arretiumi Chimera.